השתלה ממוחשבת ברעננה
השתלות שיניים הן נושא מרתיע, מטופלים רבים דוחים את הקץ על מנת לא להתמודד עם הטיפול אך הנזק מתגבר מיום ליום.
מה קורה כשחסרה לנו שן?
- תפקוד לקוי בלעיסה
- חוסר אסתטיקה
- פוגע בשיניים הסמוכות – השיניים שלנו מחפשות מגע כל הזמן, כאשר יש חוסר של שן, השיניים הסמוכות מתחילות לזוז האחת אל השנייה על מנת לסגור את המרווח ושיהיה להן מגע. אותו הדבר במקרה עם השן ממול, היא מחפשת מגע מולה לכן היא בוקעת יתר על המידה.
- עצם נספגת- כאשר לעצם אין כל תפקיד (לעטוף את השן) היא נספגת, מה שמביא למצב בעייתי בזמן השתלה מכיוון ששתל זקוק לעצם שתעטוף אותו.
רפואת השיניים התקדמה מאוד בנושא עולם השתלות שיניים, ניתן לבצע השתלות שיניים בחצי מהזמן לרוב ללא כאבים.
אז מה חדש?
השתלה ממוחשבת
השתלת שיניים מונחית מחשב. בעזרת סריקה של הלסת והמרת נתונים תלת מימדיים אלו אל הטכנאי ניתן לחרוט סד המותאם ללסת המטופל המתוכנן לטיפול שצריך.
מה התהליך?
שלב ראשון: בבדיקת ייעוץ של ד”ר קוזק ולאחר הסכמת המטופל לבצע את תכנית הטיפול, תתבצע סריקה של לסת המטופל והוא יופנה לבצע צילום סיטי.
שלב שני: סריקת הלסת והסיטי יישלחו אל טכנאי השיניים, ד”ר קוזק ידריך את הטכנאי המבצע את הסד להשתלה למיקומם המדויק של השתלים וכל זה בהתחשב במיקום העצב בלסת התחתונה, הסינוס בלסת העליונה, רוחב העצם, צפיפותה וכד’.
שלב שלישי: הסד שייחרט בהתאם להנחיות ד"ר קוזק יישלח אל המרפאה בסמוך לתאריך ההשתלה.
שלב רביעי: ההשתלה. בזמן ההשתלה הסד יונח על הלסת ודרך הפתחים מנקבים חורים, המקדחים שבהם משתמשים מותאמים לסד כך שלא יצליחו להתחפר מעבר למה שהסד קובע. לעיתים קרובות פרוצדורה זו מבוצעת ללא פתיחת החניכיים וללא תפרים.
להשתלה הממוחשבת יתרונות רבים:
- קיצור זמן הטיפול משמעותית
- החלמה לרוב ללא כאבים או נפיחות
- השתלה הממוחשבת מדויקת יותר
- כירורגיה פחות פולשנית
טכנולוגיה חדישה זו מאפשרת לבצע תהליך כירורגי במינימום זמן ובמינימום כאבים, הרופא מתכנן את הניתוח במדויק- יודע את מצב העצם ללא הפתעות, תיכנון אורך השתלים המתאים בהתאם למיקום הסינוס/העצב מה שחוסך בזמן הניתוח למדוד לאחר כל פעולה.
במרפאתינו בניהול ד"ר קוזק מבצעים השתלות ממוחשבות על בסיס יום יומי ונהנים מהחיוך המופתע של המטופל בכל פעם מחדש .
לסרטון אודות השתלה ממוחשבת
שיטה | יתרונות | חסרונות |
השתלה ממוחשבת |
| תוספת במחיר הטיפול |