השתלות שיניים

השתלות שיניים

אובדן שיניים

ישנן כמה סיבות אפשריות לאובדן שיניים

*  דלקת חניכיים חריפה

* סדקים בשיניים

* טראומה

* ריקבון השן

חוסר שיניים פוגע במראה האסתטי, מוריד את הביטחון וגורם להפרעות באכילה. במרפאת שיניים של ד"ר קוזק מפרטים על סוגי השתלים. 

שתלים דנטליים

שתלים דנטליים הם הפתרון לחוסר שיניים ב- 20 שנה האחרונות.  השתלים הינם חזקים ותומכים באפשרויות השיקום השונות, לדוגמא שתל יכול למלא חלל של שן אחת שחסרה או לחילופין להיות תומך ליציבות תותבת בתוך הפה.

כיום, השתלות שיניים מהווים טיפול שיגרתי ואינו מורכב, ברוב המקרים פשוט יותר מעקירת שן.

אין ספק כי השתלים הדנטליים מאפשרים לרפואת השיניים להגדיל משמעותית את יכולת ההתערבות הרפואית והעניקה למטופל איכות חיים שלא הייתה קיימת קודם לכן.

סוגי שתלים

כל השתלים הם מטיטניום אך ההבדל בין מותגים שונים של שתלים דנטליים הוא בטכנולוגיית הייצור, מבנה השתל ופני שטח השתל- אלו הקריטריונים העיקריים הקובעים את יכולת השתל להיקלט בתוך עצם הלסת.

תהליך הטיפול

  1. הערכת המצב הבריאותי הכללי והמקומי לצרוך קביעת סבירות הצלחת הטיפול בעזרת שתלים. מחלות סיסטמיות כגון סוכרת, טיפול תרופתי על ידי סטרואידים, טיפול בהקרנות, דלקות מקומיות באזור הפה והלסת, גובה ואיכות עצם נמוכה בלסת – אלו הסיבות העיקריות שמורידות אחוזי הצלחה של השתלות שיניים.

בדיקה זו מתבצעת על ידי שאלון רפואי, מכתב מרופא מטפל במידת הצורך, צילום סיטי של אזור ההשתלה על מנת לראות את נתוני העצם, קבלת מרשם אנטיביוטיקה, שטיפות פה והנחיות לפני הטיפול הכירורגי .

  1. השתלה- ההשתלה מתבצעת בחדר סטרילי ככל האפשר, מבצעים חור ניקוב בעצם ומכניסים את השתל למקומו . לאחר מכן ממתינים שהעצם סביב השתל תיבנה ותעגן את השתל- לסת עליונה בדרך כלל 5-6 חודשים, לסת תחתונה 3-4 חודשים .
  1. שיקום השתל- לאחר שלב ההמתנה סורקים את השתל ומכינים מבנה פרוטטי וכתר חרסינה התואמים את מידותיו.

שמירה על שתלים

אחוז הצלחת השתלות השיניים במדווח להיות הינו 90%-95% . שתלים דנטליים יכולים לתת מענה לשנים רבות זאת בתנאי שנשמרו כללים והתוויות הטיפול במקביל עם רמת היגיינת הפה טובה והקפדה על ביקורים סדירים במרפאת השיניים לצורך בקרה ותחזוקה הכוללים טיפולי שיננית .

נושאים נוספים :

השתלת שיניים ממוחשבת

השתלת עצם- אוגמנטציה

על מנת לעבור למאמר הבא לחצו כאן –  חוות דעת שנייה רופא שיניים 

תוכן עניינים
מלאו את פרטיכם ואנו נחזור אליכם בהקדם